Śledź norweski z marynowanymi grzybami

Składniki

  • 40 dag filetów z solonego śledzia norweskiego
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek cebuli ze szczypiorem
  • 10 dag marynowanych grzybów
  • 10 dag korniszonów
  • 10 dag pomidorów
  • pęczek koperku
  • łyżeczka musztardy diżońskiej
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Filety wymoczyć, osuszyć, pokroić w paski, po czym zwinąć w ruloniki. Cebule i rzodkiewki oczyścić, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, miąższ posiekać. Korniszony pokroić w drobną kostkę, grzybki podzielić na mniejsze kawałki. Warzywa wymieszać.

Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Sok z cytryny połączyć z solą oraz pieprzem, dodać musztardę i koperek, wymieszać na gładki sos.

Sosem polać warzywa, wymieszać. Śledzie ułożyć na półmisku, przykryć sałatką.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *