Sandacz z sosem maślano-cytrynowym

Składniki

  • filet z sandacza
  • delikat do ryb (przyprawa)
  • kawior (jeśli ktoś posiada)
  • sos maślano-cytrynowy (Knorr)
  • cytryna
  • olej
  • mąka
  • pietruszka

Przygotowanie

Fileta skropić sokiem z cytryny i posypać delikatem.

Zostawić na około 2 godziny.

Smażyć na oleju, uprzednio obtoczonego w mące.

Sos przygotować według przepisu na opakowaniu i dodać trochę cytryny i pietruszkę.

Udekorować cytryną i kawiorem – polać sosem.

Jeżeli ktoś nie ma gotowego sosu może go sporządzić sam – na patelnie położyć łyżkę masła, dodać pół łyżki mąki, lekko podsmażyć i zalać bulionem, dodać sok z cytryny i pietruszkę.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *