Sandacz w śmietanie z grzybami

Składniki

  • 1 kg filetów z sandacza
  • 0,8 l śmietany
  • 30 dag pieczarek
  • mąka
  • 2 cebule
  • koperek
  • cytryna
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Filety pokroić, przyprawić, skropić cytryną, oprószyć  mąką i obsmażyć.

Cebulę pokroić  w piórka , a pieczarki w plasterki.

Podsmażyć na oleju, zalać śmietaną i dusić 15 minut.

Rybę przełożyć do żaroodpornego naczynia,  zalać śmietaną z   pieczarkami i cebulą , posypać  koperkiem i skropić  cytryną.

Piec 20 minut w temp.  180?C.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *