Sałatka rybacka

Składniki

  • 30 dag wędzonej makreli lub innej ryby wędzonej
  • 5 średniej wielkości ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 1 kwaśne jabłko
  • 1 kiszony ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka pikantnej musztardy
  • posiekana natka pietruszki
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Ziemniaki pokroić w kostkę i zwilżyć so­kiem z ogórka.

Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę, podobnie jak i ogórek.

Z ryby zdjąć skórkę, usunąć ości i rozdrob­nić.

Wszystkie składniki przełożyć do sa­laterki, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem cytrynowym.

Z pozostałych skład­ników zrobić sos winegret i polać sałatkę.

Dobrze wymieszać.

 

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *