Ryba z groszkiem

Składniki

  • sprawiony karp lub szczupak (ok. 2 kg)
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 2 marchewki
  • 1 duża cebula
  • 1 pietruszka
  • mały kawałek selera
  • 1 l wody
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • natka pietruszki
  • 1 cytryna
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • ziarna pieprzu

Przygotowanie

Warzywa pokroić i podgotować.

Włożyć przyprawy i pokrojoną rybę.

Ugotować na małym ogniu.

Rybę ułożyć na półmisku, przybrać różyczkami z marchewki i groszkiem.

2 szklanki wywaru przecedzić.

Żelatynę zalać zimną wodą.

Dodać do wywaru i podgrzać.

Galaretą zalać rybę i zastudzić.

Przybrać cytryną i natką.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *