Ryba w piwnym cieście

Składniki

  • filety z ryby
  • przyprawa do ryb
  • 1 szklanka piwa jasnego
  • 2 jajka
  • mąka
  • kaszka kuskus
  • cebula
  • pomidor
  • korzeń imbiru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Jajka rozbełtać z piwem, a następnie dodać przyprawy oraz mąki tyle by powstało gęste ciasto.

Rybę natrzeć przyprawą do ryby, a następnie zanurzać w piwnym cieśnie i smażyć w dużej ilości tłuszczu.

Ilość składników zależy od tego ile jest ryb.

Kaszkę kuskus wyspać do naczynia i zalać gorąca wodą, tak by woda sięgała ponad centymetr nad kaszkę.

Naczynie zakryć folią spożywczą.

Gdy woda wsiąknie w całą kaszkę, dodać 2 łyżeczki startego imbiru, posiekaną drobno cebulkę oraz doprawić do smaku.

Dodać pokrojone pomidory.

 

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *