Składniki
- filety z ryby
- przyprawa do ryb
- 1 szklanka piwa jasnego
- 2 jajka
- mąka
- kaszka kuskus
- cebula
- pomidor
- korzeń imbiru
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Jajka rozbełtać z piwem, a następnie dodać przyprawy oraz mąki tyle by powstało gęste ciasto.
Rybę natrzeć przyprawą do ryby, a następnie zanurzać w piwnym cieśnie i smażyć w dużej ilości tłuszczu.
Ilość składników zależy od tego ile jest ryb.
Kaszkę kuskus wyspać do naczynia i zalać gorąca wodą, tak by woda sięgała ponad centymetr nad kaszkę.
Naczynie zakryć folią spożywczą.
Gdy woda wsiąknie w całą kaszkę, dodać 2 łyżeczki startego imbiru, posiekaną drobno cebulkę oraz doprawić do smaku.
Dodać pokrojone pomidory.