Ryba w marynacie

Składniki

  • dorsz lub makrela
  • 6 ząbków czosnku (do natarcia)
  • 1 limonka

Marynata:

  • 2 cebule
  • 2 papryczki chilli
  • 1 łyżka chilli ostra
  • 2 oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki cukru
  • tymianek
  • gałka muszkatołowa starta
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżka pieprz ziarnisty

Przygotowanie

Składniki na marynatę zmiksować najlepiej w malakserze.

Najlepiej nadaje się dorsz lub makrela filety ze skórą.

Do miski wlać gorącej wody i wycisnąć sok z limonki.

Włożyć do tego ryby na około 5 minut.

Pokroić czosnek drobniutko lub przecisnąć przez praskę.

Natrzeć nim ryby.

Następnie natrzeć ryby marynatą.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *