Ryba po meksykańsku

Składniki

  • 1 kg filetów rybnych
  • 2 cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • puszka ananasów
  • mąka
  • mały koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie

Ryby rozmrozić, posypać solą i usmażyć na oleju.

Cebulę i paprykę oczyścić i smażyć na drugiej patelni do miękkości.

Dodać ananasy i jeszcze chwilę smażyć.

Dodać koncentrat, ketchup, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Włożyć rybę, wszystko razem wymieszać, smażyć jeszcze chwilę i podawać.

1 Comment

  1. iga99

    Bardzo smaczna potrawa, uwielbiam jeść ryby i ciągle robię jakieś potrawy z nimi, ten przepis będzie jednym z moim ulubionych, polecam – bardzo dobre:)

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *