Składniki
- 1 kg filetów z morszczuka
- 2 duże cebule
- 1 słoik ogórków konserwowych
- 1 słoik papryki
- vegeta
- mąka
- bułka tarta
- jajko
- olej
Zalewa:
- 2 szklanki wody
- 1/2 szklanki oleju
- mały przecier pomidorowy
- 4 łyżki keczupu
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki octu
- sól do smaku
Przygotowanie
Cebule, paprykę i ogórki kroimy w drobne słupki. Rozmrożone, dokładnie opłukane i osuszone filety rybne posypujemy vegetą.
Filety rybne obtaczamy w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą i smażymy z obu stron na oleju.
Wodę gotujemy, dodajemy wszystkie składniki zalewy i gotujemy 3 minuty. Ryby i warzywa układamy warstwami, a następnie zalewamy wszystko zalewą.
Pyszne danie, ostatnio jadłem rybę po japońsku i jestem pewny, że w najbliższym czasie sam zrobię to danie. Polecam.