Ryba po japońsku

Składniki

  • 1 kg filetów z morszczuka
  • 2 duże cebule
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 słoik papryki
  • vegeta
  • mąka
  • bułka tarta
  • jajko
  • olej

Zalewa:

  • 2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki oleju
  • mały przecier pomidorowy
  • 4 łyżki keczupu
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki octu
  • sól do smaku

Przygotowanie

Cebule, paprykę i ogórki kroimy w drobne słupki. Rozmrożone, dokładnie opłukane i osuszone filety rybne posypujemy vegetą.

Filety rybne obtaczamy w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą i smażymy z obu stron na oleju.

Wodę gotujemy, dodajemy wszystkie składniki zalewy i gotujemy 3 minuty. Ryby i warzywa układamy warstwami, a następnie zalewamy wszystko zalewą.

1 Comment

  1. konrad33

    Pyszne danie, ostatnio jadłem rybę po japońsku i jestem pewny, że w najbliższym czasie sam zrobię to danie. Polecam.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *