Ryba po chińsku

Składniki

  • 1 kg filetów rybnych
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 1 słoik ogórków
  • 4 średnie cebule
  • mąka
  • 1 jajko
  • woda

Zalewa:

  • 1 szklanka wody
  • 3/4 szklanki oleju
  • 8 łyżek ketchupu pikantnego
  • 4 łyżki cukru
  • 6 łyżek octu

Przygotowanie

Filet pokroić w porcje i posypać wegetą.

Przygotować ciasto naleśnikowe i zanurzać w nim kawałki ryby.

Smażyć je w głębokim oleju.

Ogórki, paprykę i cebulę pokroić w paski.

Zalewę gotować przez około 3 minuty.

Rybę układać warstwami, przekładając ja ogórkiem, papryką i cebulą.

Następnie zalać wszystko gorącą zalewą.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *