Ryba po bałkańsku

Składniki

  • ryba – jakakolwiek morska (wg ilości osób)
  • 2-3 pomidory
  • czerwona papryka
  • olej
  • sok z cytryny
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Rybę umyć, pokroić na porcję, skropić sokiem z cytryny.

Olej rozgrzać na patelni i smażyć rybę.

Pomidory i paprykę pokroić w niewielką kostkę, dodać do ryby.

Rybę usmażyć z obu stron na rumiano.

Delikatnie wyjąć ją z patelni i odstawić do naczynia pod przykryciem.

Sos dusić do miękkości.

Można dodać trochę wina, tak około 1/4 szklanki lub bulionu.

Całość lekko odparować.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *