Ryba pieczona z oregano

Składniki

  • 1 kg ryby (np. dorsz, sola)
  • 1 łyżeczka świeżego oregano
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 2 zielone papryki
  • 2 łyżki startej bułki
  • 1 łyżka zielonej pietruszki
  • cytryna
  • sól
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Rybę posolić, oprószyć pieprzem, skropić cytryną, natrzeć musztardą.

Przełożyć pietruszką, oregano i papryką pokrojoną w paski.

Włożyć do żaroodpornego naczynia, posypać bułką tartą, na wierzchu ułożyć masło.

Piec, aż się zarumieni.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *