Roladki z pstrąga z kurkami

Składniki

  • 2 pstrągi
  • 1 szklanka oczyszczonych kurek
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie

Rybę sprawić i wyfiletować (pozostawić skórę).

Z każdego pstrąga powinniśmy otrzymać 2 filety.

Filety natrzeć solą i pieprzem.

Kurki usmażyć na oleju, przestudzić i zmiksować (najlepiej blenderem) lub bardzo drobno posiekać.

Na każdą rybę, w szerszym końcu, kłaść porcję kurek, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką i opanierować w mące.

Roladki smażyć na oleju, na którym smażyły się kurki, ze wszystkich stron.

Podawać ciepłe.

Przed podaniem usunąć wykałaczki.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *