Rolada z wędzonego łososia norweskiego

Składniki

  • 40 dag wędzonego łososia norweskiego
  • 25 dag krewetek norweskich
  • 2 awokado
  • 10 dag rukoli
  • 10 dag majonezu
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • sos tabasco

Przygotowanie

Krewetki ugotować, osączyć, pokroić. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny (nieco odłożyć do dekoracji).

Połączyć krewetki, awokado i majonez, wymieszać za pomocą szpatułki. Posolić, doprawić odrobiną sosu tabasco i ponownie wymieszać.

Na folii do żywności ułożyć prostokąt z plastrów wędzonego łososia norweskiego, na nie obficie nałożyć przygotowaną masę. Zwinąć, pomagając sobie folią.

Liście rukoli blanszować 10 sekund we wrzątku, przelać lodowatą wodą, osączyć. Przed podaniem udekorować roladę rukolą i odłożonym awokado.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *