Risotto z pangą

Składniki

  • 2 płaty pangi
  • 2 torebki ryżu
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka octu
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 duża cebula
  • 1 słodka papryka
  • natka pietruszki
  • olej
  • bułka tarta
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Filety ryby rozmrozić, skropić octem i posolić.

Pokroić na niewielkie kawałki, odstawić na 30 minut.

Kawałki ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.

Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę w kostkę.

Warzywa poddusić aż 2 łyżkach oleju, posolić.

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, osączyć i wysypać z torebek, dodać koncentrat i uduszone warzywa.

Doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, wymieszać.

Połowę risotto przełożyć do żaroodpornego naczynia, potem ułożyć warstwę ryby i resztę risotto.

Zapiekać 25 minut.

Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *