Pstrągi na bekonie

Składniki

  • 4 nieduże pstrągi
  • 4 plasterki bekonu lub chudego wędzonego boczku
  • pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól

Przygotowanie

Pstrągi sprawić, opłukać i osączyć.

Ułożyć na żaroodpornym półmisku plasterki bekonu, a na nich posolone pstrągi.

Nasypać do wnętrza ryb trochę gałki muszkałowej i włożyć natkę pietruszki.

Na rybach poukładać gałązki natki pietruszki.

Piec w nagrzanymi piekarniku 25-30 minut, od czasu do czasu polewając wytwarzającym się sosem.

Podawać z ziemniakami z wody lub bułką i surówką z selera i jabłka.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *