Pstrąg z pieca

Składniki

  • 1 sprawiony pstrąg
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 6 łodyg selera
  • 8 pomidorów
  • 80 g masła
  • 20 ml whisky
  • 50 g mrożonej mieszanki z 8 ziół
  • sól
  • pieprz
  • folia aluminiowa
  • wykałaczki

Przygotowanie

Rybę skropić sokiem z  cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.

Następnie obrane pomidory pokroić w kostkę, selera na małe kawałki a zioła rozmrozić i całość dokładnie wymieszać.

Powstałym nadzieniem napełnić rybę i spiąć wykałaczkami.

Skropić ją whisky i owinąć folią aluminiową wysmarowaną masłem.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i zapiekać około 20 minut.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *