Składniki
- 4 filety z pstrąga
- 10 dag płatków migdałów
- masło
- mąka
- cytryna
- jajko
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Filety z pstrąga opłukać, posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 5 minut.
Panierować filety, obtaczając najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach migdałowych. Ręką przycisnąć migdały do fileta.
Filety smażyć na rozgrzanym maśle, często obracając, żeby nie przypalić migdałów. Przełożyć na talerz i udekorować.
a już chciałam Cię ochrzanić , że nic nie psizesz nowego na swym blogu .kurcze mam w palnach rybę na dzisiaj pewnie pokombinuję na parzedawno już takiej nie robiłambrokuły, kalafior, marchewkę , szpinak od dawna gotuję w takim garnku (inaczej już mi nie smakuje)ziemniaki od czasu do czasu (ostatnio wczoraj :))zauważyłam , że dodanie jakiegokolwiek ziela (bazylia, pietruszka, koperek , estragon, tymianek co akurat mam na oknie , bardzo poprawia smak gotowanych potraw .kładę zwyczajnie 1-2 gałązki na wierzchuna rybę koniecznie plasterki cytrynykawałek czuszki lub nawet plasterek zwykłej papryki rf3wnież zmienia smak – tym sposobem potrawy nie są monotonnie mdłe tylko za każdym razem inneczasem do gotującej wody wrzucam listek laurowy, ziele angielskiewieeesz jak ja gotuję hahaah .muszę coś kombinować , bo podobnie jak Ty uwielbiam mieszać , doprawiać heheheno nic .idę po rybę do zamrażalnika .
Pigwa rewelacyjna i zdrowa, tylko jeść i pić w herbacie czy mocniejszych trunkach