Pstrąg smażony

Składniki

  • 6 porcji pstrąga
  • 2 cytryny
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 10 dag płatków migdałowych
  • masło (lub olej)
  • zielona sałata
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Porcje pstrąga posolić, popieprzyć, skropić soldem z 1 cytryny i zostawić na około 1 -2 godzin. Każdą porcję obtoczyć w mące od strony skórki, kłaść na rozgrzane masło (lub olej) i usmażyć.

Płatki migdałowe usmażyć na maśle. Na półmisku ułożyć liście zielonej sałaty, a na nich smażonego pstrąga. Na całej długości pstrąga dekoracyjnie ułożyć smażone migdały, przybrać plasterkami cytryny. Podawać jako gorącą przekąskę z pieczywem, z sałatką z kapusty włoskiej.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *