Pstrąg pieczony w ziołach

Składniki

  • 4 nieduże pstrągi
  • 2 gałązki bazylii
  • 1 pączek szczypiorku
  • 1 mały pączek tymianku
  • 4 gałązki koperku
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Wszystkie zioła opłukać i osuszyć.

Pstrągi oczyścić, opłukać i posolić.

Na jednym boku każdej ryby zrobić 3 nacięcia.

W nacięciach wsunąć zioła.

Ryby oprószyć mielonym pieprzem, każdą zawinąć w folię.

Zawinięte ryby ułożyć na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 20 minut.

Po upieczeniu rozwinąć folią, wyjąć zioła.

Cytryną sparzyć, pokroić w półplasterki i udekorować.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *