Potrawka z leszcza

Składniki

  • 1 kg leszcza
  • 300 g włoszczyzny
  • 100 g pieczarek
  • 200 g śmietany
  • 2 cebule
  • 40 g masła
  • 20 g mąki
  • majeranek
  • gałka muszkatołowa
  • imbir
  • przyprawa do zup
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Rybę sprawić, wyfiletować i pokroić w wąskie paski.

Następnie dusić na połowie masła na małym ogniu przez 10 minut.

Warzywa i grzyby oczyścić, umyć, pokroić w paseczki, dodać pozostałe masło i szklankę wody.

Miękkie, ale nie rozpadające się warzywa podprawić mąką rozmieszaną ze śmietaną.

Posolić, dodać przyprawy i na końcu uduszoną oddzielnie rybę.

Dusić razem około 10 minut.

Podawać z ziemniakami.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *