Płocie w jarzynach

Składniki

  • 4 płocie
  • 2 pomidory
  • 2 cebule
  • 1 cukinia
  • 3 grzyby – dowolne
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka ziół przyprawowych
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie

Płocie sprawić, wymyć, osuszyć, oprószyć małą ilością soli i skropić sokiem z cytryny.

Ułożyć na desce, okryć ściereczką i trzymać w chłodnym miejscu.

Kapelusze grzybów oczyścić, wymyć i drobno posiekać.

Cebule i czosnek posiekać i wymieszać z grzybami.

Na posmarowanej olejem folii rozłożyć krążki cebuli, na nich wymieszane z cebulą grzyby, rybę oraz krążki pomidorów.

Oprószyć przyprawami i pokropić obficie olejem.

Dokładnie zwinąć, formując pakiecik szczelny, trzymać na rozgrzanym grillu 10 minut, opiekać z obu stron.

Podawać w uformowanej folii aluminiowej, w której się zapiekały.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *