Składniki
- 4 płocie
- 2 pomidory
- 2 cebule
- 1 cukinia
- 3 grzyby – dowolne
- 2 ząbki czosnku
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka ziół przyprawowych
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Przygotowanie
Płocie sprawić, wymyć, osuszyć, oprószyć małą ilością soli i skropić sokiem z cytryny.
Ułożyć na desce, okryć ściereczką i trzymać w chłodnym miejscu.
Kapelusze grzybów oczyścić, wymyć i drobno posiekać.
Cebule i czosnek posiekać i wymieszać z grzybami.
Na posmarowanej olejem folii rozłożyć krążki cebuli, na nich wymieszane z cebulą grzyby, rybę oraz krążki pomidorów.
Oprószyć przyprawami i pokropić obficie olejem.
Dokładnie zwinąć, formując pakiecik szczelny, trzymać na rozgrzanym grillu 10 minut, opiekać z obu stron.
Podawać w uformowanej folii aluminiowej, w której się zapiekały.