Panga z cytryną

Składniki

  • 2 filety z pangi
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki
  • 1 łyżka masła
  • mąka
  • olej do smażenia
  • pieprz mielony
  • sól

Przygotowanie

Filety z pangi posolić, posypać pieprzem i skropić sokiem z cytryny.

Zostawić w lodówce na 30 minut.

Osuszyć ręcznikiem kuchennym.

Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.

Ułożyć rybę na ogrzanym półmisku.

Na każdy filet ryby położyć 1/2 łyżki masła, plasterek cytryny i 1/2 łyżeczki otartej z cytryny skórki.

Podawać z ziemniakami z wody i surówką.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *