Panga w cieście

Składniki

  • 1 kg pangi
  • 200 g mąki
  • 100 ml mleka
  • 2 jajka
  • Kucharek smak wiosny
  • przyprawa do ryb i owoców morza
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • mąka do obtaczania

Przygotowanie

Pangę rozmrozić, umyć i pokroić na kawałki.

Posypać solą, pieprzem, przyprawą kucharek i przyprawą do ryb i owoców morza.

Odstawić na 15 minut.

Przygotować patelnię, nalać oliwę.

Na talerz wsypać mąkę do obtaczania ryby.

Z mąki, jajek i mleka zrobić jednolite ciasto troszkę gęściejsze od naleśnikowego.

Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i położyć na gorący tłuszcz.

Smażyć po około 5-7 minut z każdej strony.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *