Panga po włosku

Składniki

  • 4 filety z pangi
  • 200 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 2 pomidory
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek lub innego dobrego oleju
  • papryka chili
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Fasolkę wrzucić na posolony wrzątek i ugotować.

Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki i pokroić w grubą kostkę.

Paprykę pokroić w paseczki.

Filety smażyć po 5 minut z każdej strony.

Doprawić solą , pieprzem i chili.

Do ryby dodać fasolkę, paprykę i pomidory.

Dusić 4 minuty.

Przed podaniem posypać natką.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *