Składniki
- 1 duży filet z pangi lub tilapi
- 2 pomidory pokrojone na ósemki
- 6 pokrojonych na ćwiartki oliwek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka tartego żółtego sera (parmezan)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do temperatury około 200?C.
W naczyniu żaroodpornym rozłożyć pomidory na powierzchni odpowiadającej wielkości fileta.
Na pomidorach rozsypać pokrojone oliwki i całość oprószyć skórką z cytryny, przyprawić, skropić oliwą.
W miseczce rozmieszać tarty ser, majonez i sok z cytryny.
Przyprawiony solą i pieprzem filet ułożyć na pomidorach, posmarować majonezem z dodatkami.
Piec w piekarniku około 20 minut.
Podawać z białym pieczywem lub z frytkami.