Panga na pomidorach pieczona

Składniki

  • 1 duży filet z pangi lub tilapi
  • 2 pomidory pokrojone na ósemki
  • 6 pokrojonych na ćwiartki oliwek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka tartego żółtego sera (parmezan)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Piekarnik nagrzać do temperatury około 200?C.

W naczyniu żaroodpornym rozłożyć pomidory na powierzchni odpowiadającej wielkości fileta.

Na pomidorach rozsypać pokrojone oliwki i całość oprószyć skórką z cytryny, przyprawić, skropić oliwą.

W miseczce rozmieszać tarty ser, majonez i sok z cytryny.

Przyprawiony solą i pieprzem filet ułożyć na pomidorach, posmarować majonezem z dodatkami.

Piec w piekarniku około 20 minut.

Podawać z białym pieczywem lub z frytkami.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *