Panga na czerwonej kapuście

Składniki

  • 80 dag filetów z pangi
  • sok z 2 cytryn
  • 2 łyżki masła
  • 1 kg czerwonej kapusty
  • 3 cebule
  • 200 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 3 łyżki miodu
  • 10 dag rodzynek
  • 3 łyżki oleju
  • listek laurowy
  • pieprz biały
  • sól

Przygotowanie

Filety myjemy, osuszamy. Skrapiamy sokiem z jednej cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.

Kapustę szatkujemy. Parzymy na sicie i odcedzamy. Skrapiamy resztą soku z cytryny. Cebule obieramy, kroimy w plasterki.

Na gorącym oleju szklimy cebulę, dodajemy kapustę, wino i dusimy Dodajemy miód, rodzynki, listek laurowy, przyprawiamy i dusimy 10 minut.

Na kapuście układamy kawałki ryby, skrapiamy stopionym masłem i dusimy pod przykryciem około 20 minut.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *