Składniki
- 80 dag filetów z pangi
- sok z 2 cytryn
- 2 łyżki masła
- 1 kg czerwonej kapusty
- 3 cebule
- 200 ml czerwonego wytrawnego wina
- 3 łyżki miodu
- 10 dag rodzynek
- 3 łyżki oleju
- listek laurowy
- pieprz biały
- sól
Przygotowanie
Filety myjemy, osuszamy. Skrapiamy sokiem z jednej cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.
Kapustę szatkujemy. Parzymy na sicie i odcedzamy. Skrapiamy resztą soku z cytryny. Cebule obieramy, kroimy w plasterki.
Na gorącym oleju szklimy cebulę, dodajemy kapustę, wino i dusimy Dodajemy miód, rodzynki, listek laurowy, przyprawiamy i dusimy 10 minut.
Na kapuście układamy kawałki ryby, skrapiamy stopionym masłem i dusimy pod przykryciem około 20 minut.