Składniki
- 50 dkg podzielonych na porcje filetów z pangi
- mąka pszenna
- 1 marchewka pokrojona w słupki
- 1 cebula pokrojona w pół plastry
- 1 pietruszka pokrojona w słupki
- pokrojone w pół plastry, oczyszczone z nasion pomidory
- 1 oczyszczona pokrojona w paski papryka
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 1 szklanka wody
- ocet spirytusowy do smaku
- olej roślinny
- cukier do smaku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Filety z pangi przyprawić, obtoczyć w mące, usmażyć na oleju, odłożyć do głębokiej salaterki.
W rondlu zalać wodą warzywa, dodać przyprawy, gotować aż będą odpowiednio miękkie, dodać ocet, gotować jeszcze kilka minut.
Ciepłą marynatą zalać ryby w salaterce i odstawić na 3 godziny.