Panga marynowana z warzywami

Składniki

  • 50 dkg podzielonych na porcje filetów z pangi
  • mąka pszenna
  • 1 marchewka pokrojona w słupki
  • 1 cebula pokrojona w pół plastry
  • 1 pietruszka pokrojona w słupki
  • pokrojone w pół plastry, oczyszczone z nasion pomidory
  • 1 oczyszczona pokrojona w paski papryka
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 1 szklanka wody
  • ocet spirytusowy do smaku
  • olej roślinny
  • cukier do smaku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Filety z pangi przyprawić, obtoczyć w mące, usmażyć na oleju, odłożyć do głębokiej salaterki.

W rondlu zalać wodą warzywa, dodać przyprawy, gotować aż będą odpowiednio miękkie, dodać ocet, gotować jeszcze kilka minut.

Ciepłą marynatą zalać ryby w salaterce i odstawić na 3 godziny.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *