Okoń w warzywach

Składniki

  • 40 dag filetów z okonia
  • 30 dag pomidorów
  • pęczek dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • bulwa kopru włoskiego
  • pęczek koperku
  • 300 ml soku pomidorowego
  • 20 dag ugotowanego ryżu
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Czosnek pokroić w cieniutkie plasterki, dymkę pokroić, koper włoski przepołowić i usunąć głąbik, pokroić w paski, koperek posiekać, pomidory pokroić w plasterki.

Czosnek i koper włoski podsmażyć na oliwie przez 2 minuty.

Dodać pomidory i sok pomidorowy, zagotować.

Dodać dymkę i ryż, na wierzchu ułożyć kostki ryby.

Patelnię przykryć, gotować 10 minut.

Przed podaniem rybę oprószyć solą i pieprzem, posypać koperkiem.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *