Mus z sandacza

Składniki

  • 1/2 kg fileta z sandacza
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 2 białka
  • 10 dużych liści szpinaku
  • 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
  • 2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki
  • 1 łyżeczka czerwonego pieprzu
  • 1 łyżeczka posiekanego zielonego pieprzu z zalewy

Przygotowanie

Szpinak sparzyć, ostudzić i osuszyć.

Filet oczyścić z ości i skóry, zmiksować ze śmietanką  i białkami na gładką masę.

Do jednolitej masy dodać pokruszony czerwony pieprz, zielony pieprz, imbir i natkę.

Za pomocą przezroczystej folii zwinąć mus w formę roladek z liśćmi szpinaku i gotować na parze około 15 minut.

Podawać z sałatą roszponką skropioną octem balsamicznym i oliwą.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *