Składniki
- 1/2 kg fileta z sandacza
- 100 ml śmietanki 30%
- 2 białka
- 10 dużych liści szpinaku
- 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
- 2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki
- 1 łyżeczka czerwonego pieprzu
- 1 łyżeczka posiekanego zielonego pieprzu z zalewy
Przygotowanie
Szpinak sparzyć, ostudzić i osuszyć.
Filet oczyścić z ości i skóry, zmiksować ze śmietanką i białkami na gładką masę.
Do jednolitej masy dodać pokruszony czerwony pieprz, zielony pieprz, imbir i natkę.
Za pomocą przezroczystej folii zwinąć mus w formę roladek z liśćmi szpinaku i gotować na parze około 15 minut.
Podawać z sałatą roszponką skropioną octem balsamicznym i oliwą.