Mintaj zapiekany z serem

Składniki

  • 750 g filetów z mintaja ( lub morszczuka)
  • 100 g sera żółtego
  • kilka pieczarek
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • oregano lub tymianek
  • folia do pieczenia

Przygotowanie

Filety rybne rozmrozić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.

Podzielić na porcje.

Każdą porcję posolić i posypać oregano lub tymiankiem.

Przyciąć 4 arkusze folii, posmarować je olejem i na każdym arkuszu ułożyć porcję ryby.

Na rybę wyłożyć poszatkowane pieczarki.

Zawinąć brzeg folii, wstawić do nagrzanego piekarnika (180°C), po 20 minutach rozchylić folię.

Na każdej porcji ułożyć ser i trzymać w piekarniku, aż ser się roztopi.

Podawać bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *