Mintaj w placku ziemniaczanym

Składniki

  • 4 kawałki mintaja
  • 5 dużych ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki mąki
  • 0,5 cytryny
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie

Mintaja osuszyć, posolić, skropić cytryną i smażyć na grillu.

Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, pół cebuli pokroić, poddusić razem z marchewką.

Ziemniaki zetrzeć na tarce na małychoczkach, dodać 2 jajka, wyciśnięty czosnek, starte pół cebuli, posiekaną pietruszkę, mąkę, przyprawić solą i pieprzem.

Na rozgrzany olej ułożyć ciasto ziemniaczane (cienkie) nałożyć 2 kawałki mintaja, oraz marchewkę, przykryć delikatnie ciastem ziemniaczanym, smażyć z obu stron na złoty kolor.

1 Comment

  1. Agata

    Muszę wypróbować ten przepis. Lubię i ryby i placki ziemniaczane.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *