Łosoś z truskawkami

Składniki

  • 1 kg filetu z łososia norweskiego (bez skóry)
  • 30 dag truskawek
  • 20 dag żółtego sera (np. gouda)
  • sałata
  • listki melisy
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Rybę posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Truskawki pokroić w plasterki.

Żółty ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.

Filet posypać serem, obłożyć truskawkami i skropić olejem.

Włożyć do naczynia żaroodpornego i wysmarowanego olejem.

Piec przez około 20 minut w temp. 180°C.

Podać na półmisku, na sałacie.

Udekorować połówkami truskawek i listkami melisy.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *