Łosoś z kolendrą

Składniki

Sos:

  • 1 1/2 szklanki świeżo posiekanej kolendry
  • 6 posiekanych ząbków czosnku
  • 1/3 szklanki prażonych nasion sosny
  • 2/3 szklanki startego parmezanu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki oliwy

Ryba:

  • 4 x 170 g filety z łososia
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki białego pieprzu

Przygotowanie

Sos: W robocie kuchennym wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Dokładnie zmiksować. Powoli dodawać oliwą, aż powstanie sos o konsystencji majonezu. Zachować.

Ryba: Filety posmarować oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Filety piec na grillu na średnim ogniu przez 5-6 minut z każdej strony. Podawać z łyżką sosu na każdym z filetów.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *