Składniki
Sos:
- 1 1/2 szklanki świeżo posiekanej kolendry
- 6 posiekanych ząbków czosnku
- 1/3 szklanki prażonych nasion sosny
- 2/3 szklanki startego parmezanu
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki oliwy
Ryba:
- 4 x 170 g filety z łososia
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki białego pieprzu
Przygotowanie
Sos: W robocie kuchennym wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Dokładnie zmiksować. Powoli dodawać oliwą, aż powstanie sos o konsystencji majonezu. Zachować.
Ryba: Filety posmarować oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Filety piec na grillu na średnim ogniu przez 5-6 minut z każdej strony. Podawać z łyżką sosu na każdym z filetów.