Składniki
- 20-25 sztuk krakersów
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- jajko
- 6 łyżek majonezu
- łyżka natki pietruszki
- łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki musztardy
- łyżka oleju
- sól
- pieprz
- tarta bułka
Przygotowanie
Krakersy wkładamy do woreczka foliowego i rozgniatamy wałkiem do ciasta. Wsypujemy do miski. Dodajemy osączonego tuńczyka, posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek, roztrzepane jajko i pozostałe składniki. Mieszamy mokrymi rękami i formujemy kotleciki.
Obtaczamy w bułce tartej i z obu stron smażymy. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
Bardzo lubię jeść potrawy z rybami. Tuńczyk jest jedną ze smaczniejszych ryb. Jak tylko natrafię na przepis z tuńczykiem to koniecznie muszę zrobić sobie i mojej rodzince danie z rybką:)Ten przepis również wypróbowałam. Kotlety z tuńczykiem są przepyszne. Polecam wszystkim:)