Kotlety z tuńczykiem

Składniki

  • 20-25 sztuk krakersów
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • 6 łyżek majonezu
  • łyżka natki pietruszki
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • tarta bułka

Przygotowanie

Krakersy wkładamy do woreczka foliowego i rozgniatamy wałkiem do ciasta. Wsypujemy do miski. Dodajemy osączonego tuńczyka, posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek, roztrzepane jajko i pozostałe składniki. Mieszamy mokrymi rękami i formujemy kotleciki.

Obtaczamy w bułce tartej i z obu stron smażymy. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

1 Comment

  1. Agata

    Bardzo lubię jeść potrawy z rybami. Tuńczyk jest jedną ze smaczniejszych ryb. Jak tylko natrafię na przepis z tuńczykiem to koniecznie muszę zrobić sobie i mojej rodzince danie z rybką:)Ten przepis również wypróbowałam. Kotlety z tuńczykiem są przepyszne. Polecam wszystkim:)

    Reply

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *