Kotlety rybne z pangi

Składniki

  • 50 dkg filetów z pangi
  • 1 szklanka płatków kukurydzianych
  • 1 mała cebula
  • 4 jajka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Filety z pangi i cebulę zmielić przez maszynkę.

3 jajka ugotować na twardo, schłodzić, pokroić w kosteczkę.

Do masy rybnej dodać 1 surowe jajko,  przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.

Z masy formować niewielkie kotlety i panierować je w płatkach kukurydzianych.

Na rozgrzanym oleju smażyć na złocisty kolor z 2 stron, odsączyć na papierowym ręczniku.

Dobrze smakują z surówką z kiszonej kapustą.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *