Karp pieczony

Składniki

  • 1 karp (sprawiony i wyfiletowany)
  • 1/4 szklanki jogurtu
  • 1/4 szklanki śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka ostrego sosu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sok z cytryny
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Filety z karpia umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i przyprawić.

Pozostałe składniki dokładnie wymieszać, sos przyprawić do smaku, odstawić na kilkanaście minut.

Blaszkę do pieczenia nasmarować olejem.

Układać na blaszce porcję ryby, polać sosem.

Piec w piekarniku nagrzanym do około 220?C przez 15 minut.

Posypać zieleniną.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *