Jesiotr węgierski

Składniki

  • 8 filetów z jesiotra
  • 3 świeże papryki
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 2 łyżki mąki
  • 4 filiżanki kwaśnej śmietany
  • 1 cebula
  • 100 g tłuszczu
  • sól

Przygotowanie

Filety z jesiotra umyć, posolić i włożyć do żaroodpornego naczynia.

Posiekaną cebulę poddusić na maśle, zalać niewielką ilością wody, zagotować.

Dodać mieloną paprykę, powstałym sosem zalać filety i dusić je w piekarniku do miękkości.

Kwaśną śmietanę wymieszać z mąką, zalać nią filety i pozostawić je jeszcze przez jakiś czas w piekarniku.

Podawać ze świeżą papryką pokrojoną w krążki.

1 Comment

  1. Zaddack

    Chyba jeszcze nigdy nie jadłem jesiotra. A jeśli jadłem, to nie wiedziałem, że to jesiotr. Wypróbuję ten przepis.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *