Jajka faszerowane kremem z sardynek

Składniki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 puszka sardynek w oliwie
  • 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany
  • plasterki cytryny
  • kilka przepiórczych jajeczek ugotowanych na twardo
  • zielenina
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Obrane ze skorupek jajka pokroić wzdłuż na połowę, wyj­ąć żółtka, białka ułożyć na deseczce.

Żółtka i sardynki wraz z oliwą utrzeć w malakserze na jed­nolity krem, gdy trzeba, lekko doprawić do smaku.

Jeżeli masa będzie zbyt ścisła, dodać łyżkę gęstej, kwaśnej śmietany.

Masę nakładać do woreczka z koń­cówką, napełniać nią dekoracyjnie rozłożone na pół­misku białka.

Przybrać zieleniną, plasterkami cytry­ny i połówkami przepiórczych jajeczek.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *