Składniki
- 4 filety flądry
- 2 pomidory
- 1 ogórek
- 4 szalotki
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki białego octu winnego
- sok z limonki
- 1 limonka
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Posiekaną szalotkę zeszklić na rozgrzanym oleju, po czym dodać ogórka pokrojonego na plasterki i smażyć do miękkości.
Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać octem.
Trzymać na ogniu aż płyn wyparuje, wówczas dodać pokrojone pomidory.
Dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce.
W między czasie na rozgrzanym maśle smażyć filety około 4 minut z każdej strony.
Oprószyć solą oraz pieprzem i podawać z warzywami, skropione sokiem z limetki i udekorowane jej plasterkami.
powiem tak moim zdaniem nie ma nejiadkf3w ja sama mam starszego synka szczupły.. żebra na wierzchu ale ja na niego koneser mf3wię.. Młody ma fazy potrafi przez tydzień np tylko ogf3rkową jeść.. albo omlety.. a za kopytka to chyba dałby się pokroić na każde dziecko trzeba znaleźć sposf3b i .. przede wszystkim nie dawać przekąsek, przegryzek etc jak zgłodnieje to samo przyjdzie i poprosi o kanapkę a ja sposf3b na niego znalazłam i gotujemy wspf3lnie oraz staramy się aby na talerzu było wesoło