Filety z dorsza duszone z pieczarkami

Składniki

  • 80 dag filetów z dorsza
  • 20 dag pieczarek
  • 2 duże pory
  • 4 łyżeczki soku cytrynowego
  • 2 szklanki wody
  • 1 łyżeczka mieszanki suszonych ziół
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Filety z dorsza natrzeć solą i pieprzem.

Do garnka wlać wodę, zagotować i dodać sok z cytryny.

Dodać filety z dorsza.

Pory umyć (odrzucić zielone części).

Białe części pokroić w cienkie plasterki.

Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w paseczki.

Dodać z porami do dorsza.

Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu 0koło 15 minut.

W połowie duszenia dodać zioła.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *