Filety rybne z migdałami

Składniki

  • 90 dag filetów z dorsza
  • 1/2 szklanki prażonych migdałów
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 1 łyżka rozpuszczonego masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 białka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Ułożyć rybę w naczyniu do zapiekania.

Oprószyć solą i pieprzem i posmarować rozpuszczonym masłem.

Piec 5 minut w temp. 180°C.

Wyjąć naczynie, ostrożnie wylać powstały podczas pieczenia płyn.

Należy robić to ostrożnie, żeby nie uszkodzić ryby.

W czasie gdy ryba się piecze, wymieszać majonez z sokiem z cytryny oraz cebulą.

Ubić białka i dokładnie, ale delikatnie wymieszać z masą majonezową.

Posmarować masą rybę i posypać posiekanymi migdałami.

Piec, aż masa ładnie się zezłoci i stanie się lekko napuszona.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *