Składniki
- 3 filety rybne z pangi
- 1/2 kg grzybów leśnych
- 2 łyżki tartego żółtego sera
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- koperek
- olej
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Grzyby zalać wodą i ugotować.
W między czasie w solonej wodzie obgotować na półtwardo ziemniaki po czym je odsączyć a do tej samej wody wrzucić pokrojone filet oraz łodygi koperku.
Gotować około 3 minuty.
Miękkie grzyby odcedzić a wodę z pod ich gotowania wlać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Ułożyć na dnie kawałki ziemniaków a potem rybę.
Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 30 minut.
Podczas pieczenia pokroić grzyby i posiekać cebule po czym dusić na wolnym ogniu około 15 minut.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i podawać z ziemniakami i rybą.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem oraz startym serem.