Filety rybne z grzybami

Składniki

  • 3 filety rybne z pangi
  • 1/2 kg grzybów leśnych
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • koperek
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Grzyby zalać wodą i ugotować.

W między czasie w solonej wodzie obgotować na półtwardo ziemniaki po czym je odsączyć a do tej samej wody wrzucić pokrojone filet oraz łodygi koperku.

Gotować około 3 minuty.

Miękkie grzyby odcedzić a wodę z pod ich gotowania wlać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

Ułożyć na dnie kawałki ziemniaków a potem rybę.

Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 30 minut.

Podczas pieczenia pokroić grzyby i posiekać cebule po czym dusić na wolnym ogniu około 15 minut.

Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i podawać z ziemniakami i rybą.

Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem oraz startym serem.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *