Filet z mintaja z serem

Składniki

  • 70 dag ryby mintaj (płaty)
  • kilka plastrów żółtego sera
  • przyprawa do ryb
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Mintaja rozmrozić na sicie, posolić i posypać pieprzem.

Bułkę tartą wymieszać z przyprawą do ryb (1 łyżka), jajka rozbić, dodać 1 łyżeczkę przyprawy, roztrzepać dobrze widelcem.

Mintaja panierować najpierw w panierce, położyć plaster żółtego sera, dociąć tak żeby nie wystawał za rybę.

Spiąć wykałaczką, obtoczyć w jajku i jeszcze raz w panierce.

Smażyć na oleju i wyjąć wykałaczki.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *