Dorsz z warzywami

Składniki

  • 75 dag dorsza (filety)
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • 1 por
  • 4 łyżki oleju
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Rybę płuczemy, osuszamy ręcznikiem kuchennym i przyprawiamy sola i pieprzem.

Warzywa myjemy, obieramy i trzemy na tarce, a pora kroimy w cienkie plasterki.

W rondlu podgrzewamy olej, przyprawiamy i podsmażamy warzywa.

Połowę warzyw wyjmujemy, układamy rybę i przykrywamy warzywami.

Przykrywamy rondel pokrywka i dusimy całość około 15 minut, aż ryba będzie gotowa.

Przed podaniem posypujemy każda porcje warzyw i ryby posiekana natką.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *