Dorsz w sezamie

Składniki

  • 20 dag filetów z dorsza
  • 5 dag ziarna sezamowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki
  • oliwa z oliwek lub olej
  • 2 dag masła łososiowego
  • 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Jajko wymieszać z mąką i ziarnem sezamowym, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dorsza posolić i skropić cytryną, oprószyć mąką i obtoczyć przygotowanym powyżej ciastem sezamowym.

Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor, zdjąć z patelni, włożyć do naczynia żaroodpornego, położyć masło łososiowe na rybę w sezamie.

Zapiec w temp. 180?C przez 1-2 minuty.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *