Dorsz w orzechowej panierce

Składniki

  • 60 dag filetów z dorsza (lub innej morskiej ryby)
  • 8 łyżek posiekanych drobno orzechów włoskich
  • 4 łyżki bułki tartej
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Rybę oczyścić.

Skropić sokiem z cytryny.

Po 5 minutach osuszyć, posolić i popieprzyć.

Pokroić na kawałki.

Wymieszać orzechy i bułkę tartą.

Rybę panierować i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.

1 Comment

  1. Baśka

    Niezbyt widzi mi się mieszanka dorsza z orzechami. Albo jedno, albo drugie. Nawet jeśli to tylko panierka.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *