Dorsz po kołobrzesku

Składniki

  • 1 kg dorsza w dzwonkach lub filetów
  • cebula
  • jabłko
  • 1/2 szklanki soku pomidorowego
  • 10 dag startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • łyżka mąki
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Dorsza myjemy, kroimy i oprószamy mąką. Smażymy na oleju na złoty kolor.

Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z cebulą i sokiem pomidorowym. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sokiem i posypujemy startym serem. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 180 °C. Podajemy z pieczywem.

1 Comment

  1. franek

    Bardzo dobre danie, polecam ten przepis:)

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *