Dorsz po grecku

Składniki

  • 6 kostek filetów z dorsza
  • 8 sporych cebul
  • 2 pomidory
  • 2 cytryny
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Cebulę i czosnek skroić, podsmażyć na oliwie na złoty kolor.

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.

Włożyć posolone filety.

Obłożyć je usmażoną cebulą z czosnkiem.

Na każdym filecie położyć plasterki pomidora i cytryny.

Skropić to wszystko 1/2 szklanki wody.

Piec w temp. 190°C przez 30 minut.

Polać sosem powstałym przy pieczeniu.

Podawać na gorąco do pieczywa.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *