Dorada po tunezyjsku

Składniki

  • 1 kg dorady
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • sól

Przygotowanie

Doradę dokładnie umyć oraz oczyścić, po czym posypać solą.

Łyżkę masła rozetrzeć z posiekaną natką pietruszki, czosnkiem i pokrojoną drobno papryką tak długo, by powstała jednolita masa.

Tak przygotowaną pastę włożyć do jamy 0brzusznej dorady, którą z zewnątrz należy natrzeć masłem.

Tak przygotowaną rybę piec w nagrzanym do ok. 180°C piekarniku przez około 30 minut (przy czym należy pamiętać, by przykryć naczynie folią aluminiową, gdyż w przeciwnym wypadku ryba może wyschnąć).

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *